Zdravie a krása

Krátky kurz sebaľúbenia!

9. novembra 2021
Obrázok od Marielou Lolilop z Pixabay 

Zdá sa vám, že všetky sú krajšie, lepšie, úspešnejšie ako Vy? Myslíte si, že okolie ich má radšej, hoci sa o to ani toľko neusilujú a muži im splnia, čo im na očiach uvidia, aj keď o to niekedy vôbec nestoja? Hneváte sa na nespravodlivosť sveta a nepriazeň osudu? Ak ste odpovedali viac než trikrát áno, znamená to, že nedávate sama sebe toľko lásky, koľko si zaslúžite – a Vy si ju určite zaslúžite, pretože ste výnimočná, len to akosi nevidíte. Máte však moc zmeniť to! Stačí, ak sa konečne začnete mať rada taká, aká ste! Po absolvovaní nášho malého kurzu sebaľúbenia to určite zvládnete a uvidíte, že zrazu dostane farbu aj vaše čiernobiele okolie…

Majte sa rada taká, aká ste!

Som jedinečná = som krásna!

Prečo sa chcieť podobať na všeobecný model krásy (ktorý sa mení ako módne topánky) a netešiť sa zo svojej výnimočnosti? Žiadna nevyzerá tak ako vy, a to je najväčšia devíza, z ktorej by ste sa mali naučiť konečne čerpať a nie sa jej snažiť za každú cenu zbaviť. Vychutnávajte si, že ste originál!

Som šikovná!

Tu v podstate platí to, čo v prvom bode. Načo očakávať pochvalu od druhých, keď svoje dielo neoceníte predovšetkým vy sama? Pochváľte sa a budete pochválená!

Zaslúžim si!

Odopieraním si akéhokoľvek potešenia (či už duchovného alebo materiálneho) s odôvodnením či pocitom, že si to nezaslúžite, kráčate veľmi nebezpečnou cestou sebazničenia – samej sebe tým dávate najavo presný opak toho, čo by ste mali – namiesto lásky si vyjadrujete nelásku. 

Doprajem si!

K druhým ste štedrá a dali by ste aj posledné gate, len aby ste ich potešili, no sebe by ste nikdy nič také nedopriali? Pokúste sa to zmeniť a buďte k sebe rovnako dobroprajná. Dovoľte samej sebe rozmaznávať sa – a to niekedy aj nad svoje zvyčajné pomery. Občasné „plesnutie po vačku“ či vyrazenie si z kopýtka naozaj dobre padne (hoci sa potom bude chvíľu šetriť…). 

No a čo, že nie som dokonalá?!

Pravdou je, že dokonalý nie je nikto a každý má právo na omyl! Zabudnite na chorobný perfekcionizmus za každú cenu a prijmite sa aj so svojimi chybami. Budete oveľa slobodnejšia a šťastnejšia.

Môžem!

Pustite sa do toho, na čo máte chuť! Neváhajte, nečakajte a plňte si sny! Žijeme len raz!

Nemusím!

Nehovorte áno len preto, aby ste sa zapáčili, ale zastaňte si názor, ktorý vám diktuje váš úprimný vnútorný pocit. Naučte sa hovoriť nie – je to veľmi dôležité. „Nie“, ktoré prijmete a vyslovíte totiž znamená, že ste si vedomá svojej hodnoty, že sa máte rada a dokážete sa postaviť na svoju stranu.

Mám čas!

V dnešnej hektickej dobe máme tendenciu uprednostňovať všetko ostatné, len nie seba. Svojmu duchovnému či telesnému relaxu a rozvoju venujeme najmenej pozornosti. Nie ste však stroj a toto zanedbanie si raz príde vypýtať svoju daň. Jedným z veľkých prejavov lásky k sebe samému je čas, ktorý si dokážete venovať. Nezabúdajte si ho nájsť a vyhradiť len pre seba.    

Ľúbim sa!

Nečakajte len na zamilované vyznania. Každý deň hovorte sama sebe – a poriadne nahlas, ako veľmi sa máte rada. Vôbec pritom nejde o prejav narcizmu, ale o to, že telo aj myseľ počujú naše slová, vnímajú, aký postoj k nim máme, a tak sa potom k nám aj „správajú“„Ako sa do hory volá…“ Aby však celé toto kúzlo fungovalo, musíte to myslieť absolútne úprimne!

Som to Ja!

Že ste originál po vonkajšej stránke, to už viete. Rovnako vzácny unikát ste však aj po stránke vnútornej, a to aj so všetkými pozitívnymi a negatívnymi vlastnosťami. Prijmite ich ako svoju  súčasť – na negatívnych pracujte, na pozitívnych stavajte. Ste to Vy – v tomto čase a priestore, v okolí, ktoré vás obklopuje. Ste jeho súčasťou a aj Vy ho tvoríte – ľúbte sa preto najviac ako môžete. Ako veľmi sa budete ľúbiť sama, tak veľa lásky budete schopná prijať aj od vášho okolia.

Archív 2016, napísala ZunaS