Zdravie a krása

Inšpiratívne valentínske darčeky pre pána

3. februára 2021

Valentín je za dverami a vy stále neviete aký darček by ste kúpili svojej polovičke? Nie ste sami. Veľká väčšina ľudí si necháva nakupovanie na poslednú chvíľu. Často preto zostane len pri čokoláde či kvetoch. Ak chcete vybrať originálny valentínsky darček, mali by ste nad ním premýšľať aspoň týždeň dopredu. Prípadne si výber uľahčite a inšpirujte sa našimi tipmi.

Štýlový opasok

Jedným zo skvelých valentínskych darčekov je štýlový opasok. Tento doplnok nosia muži omnoho radšej ako ženy. Kombinujú ho k formálnym aj neformálnym outfitom. Na trhu sa stretnete s mnohými prevedeniami. Dobre spravíte, ak dopredu zistíte, akú dĺžku a šírku by mal mať. Vyhnete sa tak kúpe nesprávneho typu.

Pozornosť venujte aj pracke. Niektorí muži milujú výrazné a farebné pracky. Iní si na ne tak nepotrpia a radšej si vyberajú minimalistické kúsky. Plus, dôležitá je aj celková farba opasku. Ak chcete staviť na istotu, vyberajte čiernu alebo hnedú.

Kožená peňaženka

Kvalitná kožená peňaženka je skvelým valentínskym darčekom pre muža. Dôvodov je hneď niekoľko. Tým prvým je najmä fakt, že je základným doplnkom, ktorý máme skoro neustále pri sebe. Nosíme v nej doklady, peniaze a platobné karty. Je preto veľmi málo pravdepodobné, že ju váš partner nevyužije.

Druhým dôvodom sú jej rozmery. Pánske peňaženky sú spravidla menšie. Zmestia sa do kabelky alebo vačku. A netreba zabúdať ani na to, že mnohé z nich vyzerajú moderne a pekne. Outfit dobre doplnia.

Kvalitné oblečenie

Ak nemáte žiadne nápady na valentínsky darček a potrebujete niečo rýchlo kúpiť, vhodné je napríklad oblečenie. Vyberajte ho však s rozvahou. Nezabúdajte na štýl vášho partnera. Ak preferuje skôr tmavšie farby, určite mu nekúpte krikľavé tričko. Spomeňte si, čo nosí najradšej, a kúpte mu niečo podobné.

Obľúbené sú napríklad mäkké a príjemné mikiny, ktoré zahrejú najmä počas zimy. Obdarovaný ich môže využiť hneď, pretože február býva mrazivý. Prípadne ho vybavte na leto a kúpte mu zaujímavé farebné tričká.

Do darčeka pokojne zainvestujte. Vyberte kvalitnú zimnú bundu alebo kabát. Z oblečenia sa vyvarujte nohaviciam. Tie sa kupujú človeku veľmi ťažko, keď ich vyberá sám sebe. Nie ešte inej osobe.

Fantázii sa medze nekladú. Vy sami viete, čo váš partner má rád, a čo naopak, nemá. Snažte sa vyhnúť nakupovaniu zbytočností, ktoré neznosí. Valentínsky darček by mal, okrem toho, že poteší, poskytovať aj funkčnú stránku, ako napríklad spomínaný opasok či peňaženka.

Kozmetika poteší rovnako

Okrem oblečenia môžete kúpiť aj kvalitnú kozmetiku. Niektorí muži si na nej dajú záležať. Pri jej nakupovaní však nemusíte zostať len pri šampóne alebo sprchovom géli. Pozrite, čo má váš partner v kúpeľni a zistite, čo rád používa.

Ak má bradu, kúpte mu prípravky na ňu. Olej či vosk rozhodne ocení. Ak nosí dlhšie vlasy, vyberte mu olej na vlasy alebo kvalitnú kefu či hrebeň.

Iné darčeky

Ešte stále premýšľate nad originálnym valentínskym darčekom pre muža? Nie každý je na kozmetiku alebo módu. Ak do tejto skupiny patrí aj váš partner, kúpte mu niečo z úplne inej kategórie.

Vyskúšajte knihy, chutnú kávu alebo čaj, prípadne menšiu elektroniku. Rád počúva hudbu? Prenosný bluetooth reproduktor je pre neho ako stvorený. Číta knihy a všade ich berie so sebou? Namiesto klasickej papierovej mu kúpte e-knihu alebo rovno elektronickú čítačku.

Zhrnutie

Valentínsky darček nemusí stať tisíce. Stačí, aby v sebe odrážal maličkosti, ktoré viete o druhej osobe. Tým dáte najavo, ako vám na nej záleží. Vyskúšajte jeden z našich tipov a vyberte to najlepšie prekvapenie. Potešte tento rok svoju polovičku tým pravým.