Novinky

Vyšla luxusná publikácia Metropolitné katedrály

12. mája 2022

Nová luxusná publikácia Metropolitné katedrály približuje Dóm sv. Martina v Bratislave a Dóm sv. Alžbety v Košiciach tak, ako ste ich doteraz nevideli.
A navyše v luxusnej grafickej úprave: väzba z pravej kože, zlaté plátno, jedinečný sklený reliéf maľovaný 24-karátovým zlatom, unikátna zlatá oriezka a ručne viazané v prestížnej kníhviazačskej dielni Richard Mayer v nemeckom Esslingene.

Pozrite si VIDEO z uvedenia publikácie v Dóme sv. Martina v Bratislave:

Kniha je umiestnená v ozdobnej kazete s pevným podstavcom potiahnutým zlatým plátnom, zamatovou podložkou a polyakrylátovým krytom. Na prednej obálke je ručne vložený limitovaný umelecký sklený reliéf maľovaný 24-karátovým zlatom od umelca Achilleasa Sdoukosa s certifikátom originality.

 „S touto knihou sme sa snažili priblížiť jednotlivé časti chrámu tak, aby ľudia mohli objaviť veci, ktoré nie sú schopní vidieť. A myslím, že sa nám to aj podarilo,“ povedala Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar, ktorá je autorkou myšlienky Luxusnej knižnice a vydať Metropolitné katedrály bol tiež jej nápad. Inšpirovala ju iná luxusná publikácia, ktorá vyšla pre niekoľkými rokmi: Sixtínska kaplnka.

Ako vznikali unikátne fotky?

Fotografie oboch chrámov vytvoril svetovo uznávaný fotograf Jan William Drnek. Použitím špeciálnych osvetľovacích telies, najkvalitnejšej optiky Canon. Vďaka svojmu kumštu vyhotovil unikátne snímky, pri ktorých má divák nástojčivý pocit, že sa nepozerá na fotografiu, ale na skutočný trojrozmerný predmet.

Viac nájdete na
LuxusnaKniznica.sk

Komplet Metropolitné katedrály obsahuje:

  • exkluzívnu obrazovú publikáciu (296 strán, rozmer 30,5 × 42 cm),
    ● ozdobnú kazetu s pevným podstavcom potiahnutým zlatým plátnom, zamatovou podložkou a polyakrylátovým krytom,
    ● certifikát originality umeleckého skleného artefaktu,
    ● dekrét o vlastníctve,
    ● biele rukavice.
Milan Buno, knižný publicista
Foto: Ikar, vaticannews.va


Metropolitné katedrály: https://www.luxusnakniznica.sk/metropolitne-katedraly