Zdravie a krása

Feng šuej & láska

25. mája 2022
Obrázok od JUAN FERNANDO YECKLE z Pixabay 

Feng šuej, čo doslovne znamená vietor a voda je čínske umenie geomantie, čiže výkladu prúdenia a smerovania zemských a atmosférických síl a jinových a jangových energií. Dokonca preto vplývať aj na naše vzťahy, zlepšiť manželstvo či partnerstvo a ak ste single, tak aj pritiahnuť do života tú pravú lásku. Tak smelo do toho – máj, lásky čas je na to ideálnym obdobím!

 

Vysielanie správnych signálov

Podľa učenia feng šuej je každý človek magnet, ktorý k sebe priťahuje či odpudzuje veci na základe signálov, ktoré vysiela. Ak preto chceme v živote posilniť či pritiahnuť lásku, mali by sme vysielať tie správne signály, ktoré ju reprezentujú a nie odháňajú.

 

Očista od minulosti

Základnou podmienkou všetkých zmien podľa feng šuej je očista, a to mysle aj priestoru. Ak ju chceme dosiahnuť, je nevyhnutné očistiť svoju myseľ od nepotrebných myšlienok a domácnosť od nepotrebných a tiež nefunkčných predmetov. Nielen, že zaberajú miesto a sadá na ne prach, ale zároveň kvôli nim aj stagnuje energia, ktorá bráni vstupu nových vecí do nášho života. Týka sa to aj bývalých vzťahov, preto sa zbavte všetkých starých fotografií a darčekov od predchádzajúcich partnerov.

 

Spálňa snov

Zariadenie spálne má na naše vzťahy veľký vplyv. Preto by v nej nemalo byť zrkadlo, ktoré znásobuje negatívnu energiu a narúša ňou nielen vzťah, ale aj kvalitný spánok. Takisto by v spálni nemali byť živé kvety či obrazy s motýľmi symbolizujúcimi prelietavosť. Rovnako pozor aj na ďalšie aspekty, ktoré pôsobia na vzťah negatívne – príliš veľká miestnosť, posteľ nesprávne otočená k dverám (mali by k nim smerovať nohy) a výskyt rušivých elementov, najmä elektronických zariadení.

 

Párové predmety pre páry

Prítomnosť párových predmetov v domácnosti posilňuje partnerskú súdržnosť. Veci, ktoré k sebe patria, ako rovnaké šálky, obrazy, dekoratívne predmety a podobne, by preto mali byť pri sebe, aby umocňovali pocit spolupatričnosti.

 

Symboly lásky

Ak chceme žiť obklopení láskou, treba sa ňou doslova „obklopiť“. Umiestnite vo svojom  príbytku symboly lásky. Ideálne sú predmety v tvare alebo s motívom srdca – sošky, vankúše posteľná bielizeň či obrazy.

 

Červená je zelenou pre lásku

Rovnako ako symbolmi lásky je účinné obkolesiť sa jej farbami – červenou, ale aj ružovou či oranžovou. Postačí ak budú na doplnkoch, ako napríklad na svietnikoch, sviečkach, kvetináčoch, kvetinách a podobne.

 

Živý rastlina pre živý vzťah

Vneste do svojho vzťahu život pomocou živých kvetov (sušených sa zbavte). Čerstvé kvety dajte do obývačky a spoločne zasaďte rastlinu, ker či strom, o ktoré sa budete obaja starať. Na záhrade ich umiestnite do zadného pravého rohu a v byte do pravého zadného rohu na parapete či balkóne. Pravý roh = pravá láska!

 

Veriť a myslieť pozitívne

Naše telo je naším príbytkom. A tak, ako si želáme, aby u nás doma prúdili tie správne energie, mali by sme to rovnako chcieť a dopriať aj nášmu telu. Namiesto zamračenosti zahaľte svoju tvár do úsmevu a nalaďte sa pozitívne. Predstavujte si, že s partnerom prežívate krásne romantické okamihy (fantázii sa medze nekladú!) a uvidíte, že sa stanú skutočnosťou.

 

Predstavovanie partnera

Ak nemáte partnera, s ktorým by ste si spoločné zamilované chvíle predstavovali, predstavte si najprv jeho, a to presne takého, akého chcete – z jeho telesnej i duchovnej stránky. Odpovedzte si úprimne aký by mal byť, akú by mal mať povahu, hodnoty a názory, ako aj to čo by mal do vášho života priniesť. Odpovede si zapíšte na papier, zarámujete a postavte na viditeľné miesto pri posteli. Rovnaký postup môžete zvoliť, aj ak chcete vzťah so svojím partnerom skvalitniť.

 

Miesto pre novú lásku

Presne tak, ako keď čakáme návštevu a chceme jej vytvoriť dostatok miesta a pohodlia, tak je potrebné vytvoriť miesto aj pre príchod lásky. Vyčleňte, hoci aj jednu poličku alebo šuplík, ktoré vyprázdnite a zbavíte prachu, aby si do nich váš nový partner mohol v budúcnosti uložiť svoje veci.

 

Viac sebavedomia

Nielen domácnosť, ale aj nás samých je potrebné na novú lásku či skvalitnenie tej existujúcej pripraviť. Namiesto nariekania nad nespravodlivosťou „osudu“, na sebe treba zapracovať.  Tak ako domovu, doprajte aj telu poriadok a zbavte ho všetkého nadbytočného a škodlivého. Doprajte svojmu telu i mysli to najlepšie – dbajte na životosprávu, pohyb, choďte na masáž, či do salóna krásy, rozvíjajte svoje záujmy a zručnosti. Nezabudnite sa obdarovať i pochváliť.

Napísala: ZunaS