Ezoterika

Duchovná príčina našich ochorení

22. februára 2024
Obrázok od freestocks-photos z Pixabay

Prečo nám Vesmír zošle choroby?

Milí priatelia, čoraz častejšie sa na sedeniach na mňa obraciate s otázkami typu: „No, ale prečo som ochorel/-a na toto?“, „Prečo mám myómy na maternici?“, „Ako sa to stalo, že mám zápal žalúdka, veď sa stravujem priam ukážkovo?“, Ako je to možné, že mi zistili onkologické ochorenie, keď ja meditujem, nejem mäso, nefajčím a nepijem žiaden alkohol?“

Áno, choroba vás môže navštíviť v ktoromkoľvek okamihu vášho života a niekedy je to vyslovene zo dňa na deň. A vy vtedy začnete hľadať príčiny, dôvody, odpovede. Až vtedy, keď sa už niečo stane, chcete vedieť, čo s tým urobiť. Lenže vtedy už môže by neskoro! A práve toto „neskoro“ je jedným z dôvodov, prečo by som vám rada priblížila jestvujúce prepojenie medzi dušou a fyzickým telom, čiže tým telom, ktoré choroby postihnú.

No začiatok celého toho procesu je vo vašej duši. Tam sa to všetko začína a tam musíte nazrieť, ak túžite po prežití života bez ochorení, či už menej vážnych alebo i tých najhorších. Dnes sa pozrieme na duchovnú príčinu ochorenia, ktoré je čoraz rozšírenejšie a veľmi nepríjemne zasahuje do vašich bežných dní. Tým ochorením je alergia. 

 

Alergia

Každá jedna myšlienka alebo emócia vytvára vo vašom organizme reakciu. Je to akási reč vášho tela, reč, ktorou medzi sebou hovoria vaše bunky. Čokoľvek preberáte v mysli, akokoľvek v danej chvíle reagujete pocitovo, všetko sa zhmotňuje do neviditeľnej, no silnej energie, ktorá potom putuje krvným obehom k jednotlivým bunkám, ktoré dokážu tieto platformy „prečítať“ a vytvoriť k nim špecifickú odozvu. A tak napríklad pečeňové bunky reagujú na hnev či agresiu, alebo bunky v obličkách „počujú“ vaše obavy zo zlyhania, smútok, zrady… a následne vyvolajú v príslušnom orgáne chorobu.

V dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu, strachu a nevraživosti sa čoraz viac rozmáhajú rôzne typy alergií. Toto ochorenie vás môže zastihnúť v ktoromkoľvek veku, nevyberá si, či ste dieťaťom alebo starším človekom. Alergia prichádza nenápadne, no o to viac razantne. Takmer vždy skončíte v rukách hematológa a imunológa, pretože základom ochorenia je nerovnováha v tvorbe kostnej drene a oslabenie vnútorného prostredia vášho tela. Pod príčinu vzniku alergickej reakcie sa podpisuje množstvo faktorov. Medzi najvýraznejšie patrí vnútorný plač, negativita vo vzťahoch, pocit bezbrannosti a neschopnosti čeliť ťaživým situáciám, s ktorými sa dennodenne stretávate. Poviete si – no, ja mám šesťdesiat rokov, mám pravidelnú a rozmanitú stravu, vysoký pitný režim a tiež som každý deň na čerstvom vzduchu, mám silnú imunitu, čo znamená, že nikdy nemôžem ochorieť na alergiu. Omyl, moji milí! Stačí jedna jediná bolestivá spomienka na niečo traumatizujúce, čo ste prežili v detstve. Stačí jediný pocit krivdy, na ktorý si uprostred noci spomeniete a v mysli ho znovu preberáte. A vaše bunky neomylne zareagujú…

 

Čo s tým?

Dôležité je, aby ste sa naučili prijímať pozitíva. Vždy myslite na to, čo k sebe a do seba púšťate. Ak viete, že vo vás napríklad sledovanie televízie vyvoláva hnev, tak prestaňte pozerať deprimujúce správy alebo agresívne filmy. Pokiaľ si uvedomíte, že vo vzťahu sa necítite dobre a doslova šliapete po svojich emóciách, ukončite tento vzťah. Nedovoľte, aby vás druhí využívali a vždy stavajte do popredia sebalásku. Buďte otvorení ku všetkému novému, no nechoďte za hranicu svojich možností. Predstavte si, že vaše oči, uši, nos či ústa sú piliermi, na ktorých stojí vaše zdravie. Ak jeden z týchto pilierov narušíte alebo dokonca zničíte – vytvoríte priamu cestu, po ktorej do vášho organizmu zavíta alergia. A príde hoci vo forme sennej nádchy alebo anafylaktického šoku po včeľom uštipnutí. Zo dňa na deň máte veľký zdravotný problém, pritom by stačilo tak málo – aby ste nepreberali na svoje plecia starosti celého sveta. Aby ste trvali na tom, nech sa blízki k vám správajú s náležitou úctou. Aby ste svojim deťom vytvárali krásne a harmonické rodinné prostredie, vďaka ktorému z nich vyrastú silné, no najmä zdravé dospelé bytosti.

Ak sa stane, že vám zistia na niečo alergiu, položte si základnú otázku – čo ma trápi? Problémy v robote? Nedostatok financií? Láska, ktorá mi nedáva to, čo potrebujem? Z čoho pramení môj strach? Bojím sa budúcnosti? Nesprávam sa tvrdohlavo, bojím sa zmien? Verte, že ak nájdete odpoveď na svoju otázku, tak nájdete aj liek na svoju alergiu. Áno, tento krok je podmienený najmä maximálnou úprimnosťou voči samému sebe. Pozrieť sa na veci z nadhľadu a pripustiť, že nie je správne mnohé z toho, čo robíte, býva niekedy tým najťažším, čo urobíte. Avšak, pokiaľ chcete byť znova zdraví – urobiť to musíte! Takže, prestaňte potláčať svoje ja. Prestaňte vnútorne plakať a trápiť sa. Začnite nahlas hovoriť, vyjadrovať svoje pocity. Dajte okoliu najavo, že ste tu, zaslúžite si lásku, obdiv, povzbudenie. Začnite si pýtať to, čo vám patrí a už sa viac neschovávajte pomedzi tiene minulosti, ktoré nosíte so sebou.  

Priatelia moji, prijmite sa takí, akí ste. Neporovnávajte sa s inými ľuďmi, pretože každý jeden z vás je výnimočnou a nádhernou bytosťou. Zmeňte to naprogramovanie, do ktorého vás tlačí rodina alebo priatelia. Prijmite názory druhých, no hlavne prijmite svoje vlastné názory. Keby som vám mala pretlmočiť slová vašej alergie, ktorá vás sužuje, povedala by som nasledovné – tvojím najväčším nepriateľom nie je svet tam vonku. Je to tvoje vnútro. Tak už poď a vykroč znovu k životu, nie prežívaniu…

Nech sú vaše kroky požehnané a smelé!

 

Vaša Zana Saluber

Archív: magazín Magická žena