Ezoterika

Modrý zafír je kameňom múdrosti

20. novembra 2020
Obrázok od Anup Sheikholeslami z Pixabay 

Modrý zafír je očarujúci kameň. Jeho sýtomodrá farba ako v hlbokom jazere nám odkrýva duchovné hĺbky, vedie nás cestou viery a pomáha pri duchovnej očiste. Posilňuje však aj hlas rozumu, ukazuje nám správny smer, ktorým sa máme vydať. Je považovaný za kameň múdrosti. Na jednej strane je tu to, čo je nám dané, čo sme dostali do vienka a proti čomu sme príliš malí, aby sme sa mohli vzoprieť. Na druhej strane je naša vôľa, chuť niečo dokázať, snaha robiť správne rozhodnutia a napredovať. Keď dokážete zladiť osud, ktorý neovládate, s vôľou, ktorú dokážete ovládať, máte otvorenú cestu k úspechu. Zafír vám v tom môže výrazne pomôcť. S ním sa lepšie vyrovnáte s nástrahami osudu.

So zafírom môžete vidieť veci v pravom svetle. Spadnú vám klapky z očí, vyjasní sa vám to, čo ste predtým nedokázali pochopiť, uvidíte veľa vecí v inom svetle. Zbavíte sa ilúzií, naivných predstáv a dokážete rozlíšiť pravdu od lži. Pochopíte nielen to, v čom vám klamú iní, ale aj v čom si klamete vy.  Zafír tlmí emócie, umožní vám zachovať si chladnú hlavu aj vo vypätých situáciách, vidieť východisko aj tam, kde ho na prvý pohľad nevidíte. Umožní vám koncentrovať sa na to, čo robíte, udržať pozornosť, keď to treba. Vaša myseľ bude pokojná, vyrovnaná a rozprestrie sa okolo vás harmónia.

Zafír je odrodou korundu, od ktorého sa líši prímesou. Tá mu zároveň dodáva aj sfarbenie. Modrú farbu zafíru dodávajú prímesi železa a titanu. Rôzne množstvo prímesí „vyrába“ rôzne odtiene. Prírodné zafíry sú veľmi cenené, využívajú sa v klenotníctve, sú to kamene kráľov a vysokých hodnostárov. Používajú sa aj ako investičné drahokamy – investori si do nich ukladajú svoje bohatstvo. Najcennejšie sú zafíry s hlbokou modrou, čím je tmavšia, tým je vzácnejší – a drahší.

Modrý zafír využívali liečitelia oddávna. Používali ho pri znižovaní krvného tlaku, zlepšovaní krvného obrazu, čistení krvi. Posilňuje cievy a ich pružnosť. Pomáhal pri zastavení krvácania. Liečitelia ho prikladali k miestam, kde boli problémy. Mohli tak zmierniť problémy s astmou, zmierniť závrate a pomáhať pri nevoľnosti. Jeho upokojujúce účinky sa využívajú aj v prípade nespavosti, odstraňuje stres a dodáva harmóniu. Zafír pomáha aj zraku a endokrinnému systému.

Archív: Magická žena 11/2015
Napísal:
(mp)