Ezoterika

Mená v marci

6. marca 2024
Obrázok od StockSnap z Pixabay

ALBÍN – meno latinského pôvodu, znamená: biely. Nemusíte ho do ničoho naháňať, sám dobre vie, čo má robiť. Dokáže svojou iniciatívou prekvapiť, niekedy dokonca šokovať.

ANEŽKA – meno má grécky pôvod, znamená: nevinná, nepoškvrnená, čistá. Má zdravý rozum a horúce srdce. Keď zahráte na správnu strunu, dokáže pre vás urobiť aj nemožné.

BOHUMIL, BOHUMILA – meno má slovanský pôvod, znamená: milý bohu. Majú dobré srdcia, aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať. Ich činy dokážete oceniť až neskôr.

KAZIMÍR – meno slovanského pôvodu, znamená: ten, kto kazí mier. Jeho povesť môže byť horšia ako realita. Kto ho spozná ako človeka, zvyčajne si ho nedokáže vynachváliť.

FRIDRICH – meno germánskeho pôvodu, znamená: mierumilovný vladár. Pri presadzovaní svojho názoru vie byť neústupčivý, ale keď mu predložíte dobré argumenty, dá si povedať.

RADOSLAV – meno slovanského pôvodu, znamená: radujúci sa, oslavujúci radosť. Je príjemným spoločníkom, ktorý nepokazí žiadnu zábavu. Občas však vyhľadáva samotu.

TOMÁŠ – meno hebrejského pôvodu, znamená: dvojča. Môžete sa na neho spoľahnúť aj v kritických chvíľach, ale nečakajte, že bude priveľmi riskovať. Nie je hazardér.

ALAN, ALANA – meno keltského pôvodu, znamená: súlad, svornosť. Sú mimoriadne kreatívni. Túto vlastnosť majú niekedy dlho v sebe skrytú, ale objavia ju v pravej chvíli.

FRANTIŠKA – meno má taliansky pôvod, znamená: Francúzska. Je duchovne zameraná, jej najväčšia krása sa skrýva v jej vnútri. Kto ju objaví, nestačí sa čudovať.

BRANISLAV, BRUNO – meno slovanského pôvodu, znamená: bráň slávu. Vedia byť dobrými priateľmi, ale ostrými súpermi. Ak sa to dá, buďte radšej vždy na ich strane.

ANGELA, ANGELIKA – meno latinského pôvodu, znamená: anjelská. Má svoj šarm, ktorý vie dokonale využiť. Ak bude na vašej strane, urobí pre vás všetko, čo môže.

GREGOR – meno gréckeho pôvodu, znamená: ostražitý. Je opatrný a dôsledný. Môžete sa spoľahnúť, že keď sa do niečoho zahryzne, tak to skôr či neskôr dokončí.

VLASTIMIL – meno má slovanský pôvod, znamená: milujúci moc, milujúci vládu. Keď sa pre niečo rozhodne, ťažko ho zastavíte. Má svoju predstavu o riešení problémov.

MATILDA – meno germánskeho pôvodu, znamená: udatná, silná bojovníčka. Keď bude stáť na vašej strane, bude vám veľkou oporou. Ako súperka bude zdatnou protivníčkou.

SVETLANA – meno slovanského pôvodu, znamená: svetlá. Nie je nápadná, ale nakoniec vždy dokáže urobiť dojem. Má vo svojom vnútri silu, ktorá sa prederie na povrch.

BOLESLAV – meno slovanského pôvodu, znamená: slávny, viac slávy. Urobí viac než musí, ale očakáva za to nejakú odmenu. Vie, aká je jeho cena a vie, že si ju zaslúži.

ĽUBICA – meno má srbský a chorvátsky pôvod, znamená: ľúba. Je priama a prirodzená, zaslúži si rovnaké zaobchádzanie. Buďte k nej vždy čestní a spravodliví.

EDUARD – meno anglického pôvodu, znamená: mocný, bohatý strážca. Jeho slovo má svoju váhu a jeho činy dôstojnosť. Občas však urobí niečo, čo obráti všetko naruby.

JOZEF – meno má hebrejský pôvod, znamená: boh rozhojní, boh pridá. Môžete sa spoľahnúť na jeho dobrosrdečnosť, aj keby sa tváril neprístupne. Vyjde vám v ústrety.

VÍŤAZOSLAV – slovenské meno, znamená: oslavujúci víťazstvo, slávny víťaz. Potrebuje víťaziť, vtedy je spokojný. Ak je však súper lepší ako on, dokáže to uznať.

BLAHOSLAV – meno má slovanský pôvod, znamená: blahoslavený. Je odvážny, ale neriskuje. Ak bude stáť pri vás, môžete sa spoľahnúť, že vás dovedie až do cieľa.

BEŇADIK – meno latinského pôvodu, znamená: požehnaný. Je duchovne založený. Praktické záležitosti s ním radšej neriešte, ale v duchovnej oblasti bude vašou oporou.

ADRIÁN – meno má latinský pôvod, Hadrianus, znamená: muž od mora z mesta Hadria. Je hrdý, niekedy až príliš. Ak budete s ním, dodá sebe aj vám určitý punc výnimočnosti.

GABRIEL – meno má hebrejský pôvod, znamená: boží muž, boh je silný. Ochráni vás, podá vám pomocnú ruku. Môžete sa s ním cítiť oveľa bezpečnejšie než s inými.

MARIÁN – meno latinského pôvodu, Marianus, znamená: patriaci rímskemu rodu Mariovcov. Dokáže motivovať seba aj ostatných. Vie, čo robiť v zložitej situácii.

EMANUEL – meno hebrejského pôvodu, znamená: s nami je boh. Snaží sa tváriť nenápadne, ale dokáže uplatniť svoj vplyv aj z úzadia. Dajú na neho aj dôležití ľudia.

ALENA – variant gréckeho mena Helena alebo hebrejského Magdaléna. Jej hlavná črta je svedomitosť a pracovitosť. Dokáže ľahko z chaosu urobiť poriadok a udržať ho. 

SOŇA – variant mena Žofia, ktoré je gréckeho pôvodu, znamená: múdrosť. Vždy vie, čo chce, aj ako sa to dá dosiahnuť. Ak jej pomôžete, dokáže prejaviť svoju vďačnosť. 

MIROSLAV – meno slovanského pôvodu, znamená: slávi mier, mierumilovný. Dokáže byť skvelým spoločníkom v dobrom aj zlom. Je dobré ho mať po svojom boku.

VIEROSLAVA – meno má slovanský pôvod, znamená: slávna vierou, oslavujúca vieru. Dodá vážnosť každému, kto bude po jej boku. Vie byť mimoriadne presvedčivá – keď chce.

BENJAMÍN – meno hebrejského pôvodu, znamená: milovaný syn. Dokáže si ľahko získať sympatie. Ľuďom dodá dobrú náladu a pocit, že s ním pôjde všetko lepšie.