Ezoterika Rozhovory

AUTOMATICKÁ KRESBA  a CHANNELING

12. novembra 2020

V dnešnom Ezoterickom okienku privítame ďalšiu obdivuhodnú ženu, ktorá sa venuje mnohým zaujímavým činnostiam. Je ňou BOHUMILA ĎURIŠOVÁ z Bratislavy. Venuje sa nielen kráse a vizáži žien, ale aj líčeniu a veľmi rada varí (a veru výborne). Okrem kozmetiky a módy sa zaoberá osobným poradenstvom, automatickou kresbou a najmä channelingom. Práve o tých posledných spomínaných aktivitách nám dnes porozpráva trochu viac.

 Predstavíš sa nám, Bohumilka?

Narodila som sa v znamení Vodnára v januári 1981, mám 38 rokov. Hoci Vodnár je vzdušné znamenie, odjakživa milujem vodu. Pochádzam z Moravského Slovácka, z dediny Ostrožská Nová Ves, kde sú známe sírnaté kúpele a čisté štrkopieskové jazerá, pri ktorých som strávila nádherné detstvo s kamarátmi. V roku 2002 som sa odsťahovala za manželom do Bratislavy, kde doteraz žijem a vychovávam nášho syna. Bratislavu som si okamžite zamilovala, stala sa mojím domovom. Bývame v Karlovej Vsi, rada sa prechádzam nielen po nábreží Dunaja, ale aj v lesoch nad Dlhými Dielami. Špeciálne mám rada Devín, kde sa vlieva Morava do Dunaja. Toto miesto považujem za symbol môjho života. 

 Ako si si dostala k ezoterike?

Mám pocit, že som sa k nej „nedostala“, s týmto darom som sa totiž narodila. V našej rodine sme mali odjakživa blízko k veciam medzi nebom a zemou. Jedna moja prateta bola známou liečiteľkou, vyrábala mastičky, hľadala vodu… Ľudia k nej chodili z celých Čiech. Dar a cítenie mala aj moja prababička. Skrátka, mali sme to v rodine. Často sa u nás používal prsteň na bielej nitke, sama ho bežne používam od 8 rokov,  hľadali sa geopatogénne zóny, niekto videl duchov, niekto ich cítil a komunikovali s nimi. Ako dieťa som si myslela, že je to celkom bežné. Keď sa po revolúcii objavila na trhu literatúra a v televízii relácie na tieto témy, veľmi ma to priťahovalo. U babičky som cez prázdniny čítala ako 10-ročná Život po živote a iné podobné knihy o záhadách a tajomne. Minulé životy ma vždy priťahovali.

Ezoterika teda bola pre Teba samozrejmosťou od detstva, ale čo Ťa priviedlo na myšlienku venovať sa jej viac?

Tajomno a ezoterika tu so mnou vždy boli, ale akosi som im na začiatku nevenovala zvláštnu pozornosť. Niekedy v rokoch 2004 -2005 som mala niekoľko neobyčajných zážitkov, ktoré ma donútili pátrať hlbšie a tak som sa začala zaoberať touto tematikou. Raz v novembri 2005 som mala veľkú chuť napísať poviedku, zobrala som si ceruzku, papier, pohodlne som zaliezla do postele… no čakalo ma veľké prekvapenie… Ceruzka začala behať po papieri sama a písala niečo, čo som ani nestačila čítať. Zapísala som dve A4 textu. Keď som si to potom prečítala, zistila som, že to bol vlastne nádherný odkaz pre mňa. Cítila som teplo, lásku a pocítila som priam šok z toho, čo sa udialo. Tri dni som to “predýchavala” a rozmýšľala, či som sa nezbláznila. Po tomto zážitku som hľadala informácie o takomto druhu písma cez internet. Našla som stránky patriace Wahlgrenis a komunite žien okolo nej, ktoré sa venovali automatickému písmu a kresbe. Písali sme si spolu a vymieňali osobné skúsenosti, názory. Postupne som začala u seba rozvíjať tento dar a zisťovala som, že odpovede i kresby sú pravdivé a veľa vypovedajú o našich životoch.

Čo je to vlastne automatická kresba?

Automatická kresba je alternatívna diagnostická metóda, ktorá nám umožní po napojení sa na Univerzálny zdroj vedomia prijímať informácie o zdravotnom stave, minulých životoch, vzťahoch a pod. Pomocou nej môžeme kresliť rôzne harmonizačné a liečivé obrázky. Pri kreslení týchto obrázkov intuitívne volíme farby a kreslíme bez zapojenia rozumovej časti mozgu. Na papieri tak vznikajú nádherné pestrofarebné obrazce, zjavujú sa „anjelské energie“. Ak má však človek ťažobu na duši, objaví sa tmavý, nepríjemne pôsobiaci výtvor. Je to vlastne vykreslenie negatívnych pocitov a blokov. Vtedy je vhodné takýto obrázok čo najskôr spáliť alebo inak zničiť, aby nezačal fungovať ako negatívny žiarič.

K automatickému písmu a kresbám si pridala channeling…

Channeling a automatická kresba sú mojimi silnými nástrojmi, stále ich rozvíjam, naučila som sa komunikovať s tými “správnymi” bytosťami. Dnes už mám tento dar vycibrený natoľko, že nemusím písať, len odpovedám, priamo hovorím klientovi, čo má počuť a vedieť.

Čo si naše čitateľky majú predstaviť pod pojmom „channeling“?

Základom channelingu je tok informácií duchovným kanálom, čiže akési mimozmyslové získavanie informácií. Často sa používa výraz „napojenie na Vyššie duchovné svety“. Dôležité sú pritom tri faktory – zdroj informácií, kvalita kanálu a channeler (sprostredkovateľ).

Používaš pri výklade aj nejaké špeciálne pomôcky?

Niekedy siahnem po kyvadle, či anjelských kartách, výnimočne po tarote, ale to len na doplnenie informácií. Klasické karty sa mi nikdy neprihovárali. Túžila som sa stať vešticou, ale vôbec som nedokázala z kariet prečítať, či pochopiť príbeh. Ku mne prichádzajú informácie cez channeling a dnes už viem, že toto je môj dar. Najskôr som channelovala iba priateľom a známym, ale od roku 2013 channelujem aj pre verejnosť. Niekedy je to náročné, no tie príbehy, ktoré prichádzajú, to je vždy veľmi hlboký emotívny zážitok. Veľmi často sa mi stáva, že odvádzam dušičky nenarodených detí, prípadne iných duší, ktoré sa pri channelingu prihlásia o slovo. Ak má žena dlhšie problém otehotnieť, pomocou channelingu je možné nazrieť, či sa vyskytol nejaký problém na duchovnej úrovni. Mám niekoľko dôkazov – narodené detičky – keď očista a spoznanie problému pomohli nastávajúcej mamičke sa uvoľniť a následne otehotnieť.

Máš za sebou 14 rokov channelingu. Ako prebieha channeling u Teba?

Zvyčajne sa napájam na Univerzálny zdroj vedomia, anjelov, Nanebovzatých majstrov a pod. Channelovať sa nedá vždy, len tak na príkaz… Klienti chcú niekedy všetko vedieť a spoznať ihneď. Ja to chápem, ale vždy prosím o trpezlivosť. Všetko má svoj čas. Navyše, nedá sa stále channelovať a napájať sa do energií druhého človeka. Skúšala som to, ale nerobí mi to dobre. Potrebujem harmóniu v duchovnej práci i v materiálnom svete. Treba dôverovať Najvyššiemu dobru. Na niektoré otázky príde odpoveď až po mesiaci a na niektoré nepríde nikdy. Niektoré odpovede sú dlhé, iné len veľmi krátke.

Od čoho to závisí?

Záleží aj na tom, či je klient otvorený odpovediam a ako spolupracuje. Zvyčajne sa stáva, že pre ľudí, ktorí sú iba na začiatku duchovnej cesty, prichádza channeling detailný, vysvetľujúci a naopak, ľudia, ktorí sú už duchovne vyspelejší, dostanú informácie krátke, vecné. No neviem to ovplyvniť. Je to jednoducho tak, že zrejme sú už dostatočne schopní a silní získavať informácie sami a preto ich nepotrebujú prijímať sprostredkovane s mojou pomocou. 

Ako spoznáme, že channelujeme prostredníctvom “čistého zdroja“?

Vždy pred channelingom treba poprosiť o najvyššie vedenie, pomodliť sa, prípadne požehnať svojim pomôckam, očistiť ich a podobne. Mnohí si vytvárajú vlastný rituál. Niekedy sa však do channelingu napájajú rôzne entity, duše, ba aj elementálov možno zachytiť. Anjelský channeling je vždy milý, pozitívny a má pre nás užitočné pozitívne informácie. Aj ťažké témy prináša veľmi citlivo. Nikdy nehovorí o smrti, neurčuje smrť, nikdy neprináša negatívne témy, hovorí o riešení, nie o problémoch. Pociťujeme pri ňom teplo, príjemné mravenčenie, prípadne mrazenie, pozitívne emócie, môžeme plakať od dojatia, cítime objatie a silu. 

Na ktoré zaujímavé príhody zo channelingu si spomínaš?

Raz ma oslovil mladý muž z Čiech, umelec, pýtal sa na kariéru. No v channelingu silno vystúpil starý muž – jeho dedo, ktorý mu kládol na srdce, aby vyriešil majetkové pomery s pôdou, že má sa vrátiť ku koreňom, k rodnej zemi, atď. Vôbec som nerozumela súvislostiam, ale poslala som odkaz tak, ako mi prišiel. Klient sa mi ozval asi po mesiaci. Zistil, že jeho dedo, ktorý zomrel veľmi mladý, bol majiteľom gruntu na severnej Morave, lenže ten mu po roku 1948 skonfiškovali. Dedo bol potom uväznený, na následky čoho zomrel. Vraj jeho rodina kedysi vlastnila veľké majetky, no keďže sa dokumentácia stratila, nikto toto dedičstvo neriešil. 

Iný prípad – prišla ku mne staršia žena, ktorej to zaplatila dcéra. Bola veľmi skeptická a nechcela o ničom hovoriť. Len čo sa usadila, opýtala som sa jej: “Kto je tento chlapček vedľa vás?” Pani sa roztriasla, rozplakala a až po chvíli sa priznala, že v mladosti čakala bábätko, o ktoré prišla, ale nikdy o ňom nikomu nepovedala. Neskôr sa vydala a mala ďalšie deti… S láskou sme dušičku odprevadili a rozlúčili sa s ňou. Bol to veľmi emotívny zážitok, pani mi povedala, že po 30-tich rokoch konečne cíti obrovskú úľavu. Objali sme sa.

 Kedy vznikol Tvoj úspešný projekt Andělská Pošta?

Projekt Andělská Pošta vznikol v januári roku 2015 ako služba pre všetkých mojich klientov aj nových záujemcov, ktorí si objednávali channeling, no nemala som vtedy dostatok kapacity na individuálne bezplatné channelingy pre každého, boli ich desiatky týždenne, nuž som začala ľuďom posielať e-mailom každú nedeľu posolstvo na danú tému (preto ten názov Andělská Pošta).  Boli to témy Osobný rozvoj, Zdravie, Láska a Prosperita. V češtine to bolo preto, lebo tých klientov z Čiech bolo viac a channelovala som najmä v češtine, ktorá je mojou rodnou rečou. V súčasnosti mi nerobí problém ani slovenčina, ale projekt som udržiavala v češtine. Na odber sa prihlásilo takmer tisíc záujemcov. Mnohí mi napísali krásne spätné väzby, všetky ich archivujem. Pochopila som, že aj takýto “univerzálny” channeling pomáha a pohladí dušičku. Neskôr už nebolo v mojich silách udržať rozposielanie, preto momentálne týždenné channelingy nechodia, web som zrušila, podobne aj iné moje duchovné stránky. Všetko som spojila do jednej facebookovej stránky Andělská Pošta, o ktorú sa momentálne stará veľmi šikovná adminka pani Hanka a denne pridáva zaujímavé duchovné témy. Začiatkom tohto roku som založila aj fb skupinu fanúšikov, ktorá aktívne žije, rýchlo sa rozrastá, týždenne tam pribúda okolo 100 ľudí. 

Ako sa môžu záujemci skontaktovať s Tebou?

Projekt nie je nijako komerčne zameraný, ak si však chcú ľudia u mňa objednať individuálne služby, tak môžu, či už cez Facebook alebo e-mailom, vždy sa dohodneme. Veľmi obľúbená forma je práve channeling na e-mail. Je to celkom jednoduché – klient mi pošle 5 otázok a ja ich zvyčajne do 48 hodín nachannelujem. Ak odpoveď neprichádza, s klientom komunikujem. Určitý čas treba počkať na povolenie, kedy mi prídu odpovede. 

Niekoľkokrát do roka organizujem komorné anjelské semináre, maximálne pre 5 – 7 osôb, kde sa venujeme channelingu a automatickej kresbe. O aktuálnych akciách informujem moju komunitu e-mailom.

Chystáš nejaké prekvapenie?

Pre vianočný trh pripravujem Lotosové anjelské karty, ktoré bude možné objednať na telefónnom čísle 02/49 403 033 pre Slovenskú republiku a 255 711 855 pre Českú republiku. Tieto karty majú svoj osobitný, dlhý a silný príbeh, preto verím, že pritiahnu veľa záujemcov. Lotosové anjelské karty sú netradičné karty pre potešenie duše a srdca. Lotos je symbolom prvopočiatku sveta, vzniku života. Predstavuje znovuzrodenie, krásu, lásku, šťastie, duchovnú čistotu, spojenie mužského a ženského princípu, jednotu, celistvosť, večnosť. Je symbolom božského v nás, počiatku nového ľudstva a cesty života. Podľa Feng šuej lotos znamená úspešné zdolanie prekážok a premenu negatívnych energií na pozitívne. Výklady lotosových kariet sú krátke, vecné a láskavé. Forma kariet a ich výklad je nekonvenčný, hravý, tvorivý, no pritom aj vážny. Nadiktovali ich duchovní Majstri a majú nám pomôcť nájsť smer a naše miesto v živote. Ilustrácie Lukáša Hradečného vizuálne rozprávajú a rozvíjajú našu meditáciu nad symbolikou jednotlivých obrazov.

 Čo odkážeš našim čitateľkám/čitateľom?

1) Channeling nevyrieši všetko. Ľudia si často myslia, že channeling, anjeli alebo čokoľvek iné medzi nebom a zemou, za nich vyrieši ich problémy. Nie je to tak. Informácie, ktoré dostanú, ich majú iba naviesť, otvoriť im oči a dušu, oboznámiť ich so skutočnosťou, získať nový nadhľad. Všetko ostatné je v ich rukách, oni musia spraviť ďalšie kroky a rozhodnutia. Ak nič nerobia, zmena ani riešenie neprichádzajú. Ak sa vyberú inou cestou z akéhokoľvek dôvodu, nemusí odkaz vyjsť. Je to v poriadku, na prvom mieste sme vždy my, bytosti v realite, v hmote, samostatne uvažujúce a rozhodujúce sa. Channeling a informácie od Majstrov sú tu vždy len pre našu podporu. Mám aj klientov, ktorí sú na odkazoch a „veštení“ doslova závislí. Ak vidím, že sa neposúvajú, neberú zodpovednosť do svojich rúk, chodia od človeka k človeku a nechávajú si vykladať budúcnosť, spolupráce sa radšej zrieknem. Ak sa sami nechcú zmeniť, nikto iný im pomôcť nemôže. 

2) V mojej Anjelskej pošte si všímam, že sa ľudia často oslovujú srdiečko, anjelik a pod. Určitým spôsobom proti  tomu nič nemám. No sama tie výrazy nepoužívam. Nepríde mi v poriadku stavať sa do pozície nejakého guru alebo samozvaného vodcu, ktorý si ostatných „privlastňuje“ oslovením „moji andílci“ a podobne. Nepripadá mi vhodné nazývať dámy v zrelom veku srdiečkami alebo dušičkami. Niektorých ľudí prekvapí priamosť môjho textu či výkladu. Prišli mi reakcie od ľudí, že by prijali láskavejší text – no bohužiaľ, toto neviem ovplyvniť. Už som spomínala, že posolstvá sú vždy krásne a pozitívne a vedú nás ako slová dobrého otca, či učiteľa. Ak nás majú pokarhať alebo naviesť, aby sme sa zamysleli nad sebou, tak to urobia. Často bývajú sklamaní práve tí ľudia, o ktorých vravím, že ešte neprijali alebo potlačili svoju temnotu. Všetci máme dobré aj zlé stránky a tie tvoria našu jedinečnosť. Štylizovať sa do pozície milého slniečkového človeka nás ešte dobrou bytosťou a ezoterikom nerobí. Treba na sebe stále pracovať, prijať sa úplne a bezpodmienečne, svoje dobré vlastnosti rozvíjať a tie zlé korigovať. Len tak budeme v rovnováhe a dokážeme lepšie pochopiť a napojiť sa na vyššie a vznešenejšie vedenie. Anjeli a Nanebovzatí majstri to s nami myslia dobre, počúvajme ich, inšpirujme sa a rozvíjajme. 

3) Zo svojej praxe viem, že to, čo ľuďom channelujem, v plnej sile prichádza cca o 3 roky. Čo je to v priestore a čase vesmíru, však? Stáva sa mi, že zrazu dostanem e-mail od človeka, o ktorom som roky nepočula a ktorý sa pýta, či sa pamätám na vtedajší odkaz a vraj sa to teraz naozaj stalo… 

 Bohumilka, mám pre Teba záverečnú otázku… Ako vnímaš pomenovanie „magická žena“? 

Magická žena v mojom ponímaní je vedomá, múdra žena, ktorá žije v pokore a v rovnováhe sama so sebou, má čaro osobnosti, žiari zvnútra, je nádherná, pretože má nádherné vlastnosti, je si vedomá svojej sily a toho, že všetko je v jej rukách a že všetko dokáže ovplyvniť svojou myšlienkou alebo činom. Magická žena vie, kto je a za čím kráča. Spoznala svoju výnimočnosť a svoje dary, no nepovyšuje sa. Spoznala aj svoje slabosti, ale tie ju nerobia horšou. Takto vidím „magickú ženu“ ja. Silnú, kráčajúcu kráľovnú, ktorá svoje dary využíva na to, aby robila svet krajším a lepším miestom. 

Archív: Magická žena október - december 2019
Napísala:
Mgr. Elenn Waltersteinová
Zdroj foto:
archív B. Ďurišová