Ezoterika Rozhovory

ŠKOLA ŠŤASTIA

30. júna 2021

Nora ŠULÍKOVÁ je certifikovaná transformačná a NLP koučka, expertka na anglický jazyk, mama úžasného 12-ročného syna a optimistka, ktorá vám pomôže dosiahnuť výsledky a rovnováhu v osobnom aj pracovnom živote oveľa rýchlejšie, ako si dokážete predstaviť. Všetko, do čoho sa v živote púšťa, robí vždy úprimne a s veľkým nadšením. Je zakladateľkou online ŠKOLY ŠŤASTIA, autorkou knihy Šťastie na dosah, Denníka snov, rôznych e-bookov, online kurzov, vzdelávacích a transformačných webinárov, meditácií, vizualizácií a inšpiratívnych video návodov. Pomáha ženám zbaviť sa emocionálnej záťaže, napojiť sa na svoju intuíciu a sprevádza ich na ceste za objavením a udržaním si svojho šťastného Ja.

 ČOMU SI SA VENOVALA V DETSTVE, NORIKA?

Už od útleho detstva som zbožňovala čítanie kníh, bicyklovanie a dlhé prechádzky so sestrou a kamarátkami. Veľmi ma bavilo aj písanie. Prvú “knižku” som napísala hneď, keď som sa naučila písať, mala som iba 6 rokov. Osem rokov som chodila do hudobnej školy na klavír a hrávala som na školských koncertoch a vystúpeniach. Od malička ma obzvlášť napĺňalo fotografovanie, neskôr som absolvovala množstvo špecializovaných kurzov dokumentárnej a portrétovej fotografie. Svoje fotografické práce som prezentovala na niekoľkých výstavách.

AKÉ ĎALŠIE ŠTÚDIUM SI SI VYBRALA?

Vyštudovala som na Filozofickej fakulte anglický a nemecký jazyk, literatúru a popritom doplnkovo ešte psychológiu a pedagogiku. Počas štúdia som absolvovala aj študijnú stáž v Nemecku. Neskôr som si doplnila vzdelanie o mnohé medzinárodné certifikáty v oblasti transformačného koučingu a zároveň som absolvovala aj medzinárodné biznis tréningy. Silvova metóda bola pre mňa odrazovým mostíkom k meditáciám a rôznym transformačným technikám. 

POTOM PRIŠLI MANŽELSKÉ A RODIČOVSKÉ POVINNOSTI?

Všetko, do čoho sa v živote púšťam, robím vždy úprimne a s veľkým nadšením. Preto sa mi manželstvo zdalo ako prirodzené vyústenie niekoľkoročného vzťahu. Necelý rok po svadbe sa nám narodil úžasný syn. Rozhodla som sa zostať s ním celé tri roky doma a popritom pracovať z domu. Bola som síce nadšená z krásneho dieťaťa, ale pri predstave, že budem celé dni doslova „uväznená“ medzi štyrmi stenami, sa mi robilo nevoľno. Žiadna z mojich kamarátok ešte totiž na dieťa vôbec nepomýšľala a nemala som preto v dosahu nikoho naladeného na rovnakej vlne, s kým by som sa mohla o svoje pocity podeliť. Celodenné monológy – kým sa moje dieťa nenaučilo rozprávať – ma nenapĺňali tak, ako som si predstavovala, ani napriek tomu, že som naďalej pracovala z domu. Nemala som rozhodne pocit, že svoj potenciál využívam naplno. Vlastne, mala som pocit, že ho nevyužívam vôbec… Trpela som okrem toho aj nadváhou 95 kg (z mojich pôvodných 53 kg!) a vôbec som sa o seba nestarala. Nechodila som do spoločnosti, ani ku kaderníčke a veľmi často som pociťovala obrovskú úzkosť a depresiu.

ŤAŽKOSTI A PROBLÉMY PRIBÚDALI…

Do môjho nadšenia zo života zrazu prišiel šok, v pozitívnom aj v negatívnom zmysle. V lete 2010 sa mi rozpadlo niekoľkoročné manželstvo a zrazu sa môj život začal uberať úplne iným smerom. Musela som riešiť existenčné záležitosti ešte viac ako dovtedy. Potom sa mi podarilo na pár mesiacov získať prácu na veľkom európskom vzdelávacom projekte, ale nakoniec projekt skončil po relatívne krátkom čase a predo mnou bola ešte dlhá cesta k nadýchnutiu sa… Pozitívne v tomto období, okrem môjho dieťaťa, bolo pre mňa to, že som spoznala človeka, ktorý mi prišiel do cesty celkom nečakane. Začali sme spolu cestovať, užívať si dobré jedlo, wellness, šport a mali sme radosť zo života.

KONEČNE ZAČALO SVITAŤ NA LEPŠIE ČASY?

S novým partnerom sme začali zdieľať život aj pracovné záležitosti. Vytvorili sme s pomocou programátora veľkú online platformu pre rodičov s deťmi, dostali sme sa do finále niekoľkých medzinárodných súťaží, ale nič sme nevyhrali. Celá naša snaha po dvoch rokoch intenzívnej prípravy stroskotala, preto som sa začala intenzívne zaujímať o online biznis – podnikanie z domu prostredníctvom internetu. Začala som sa vzdelávať v oblasti koučingu, osobného rozvoja, dynamickej meditácie, kreatívnej vizualizácie, začala som pravidelne cvičiť jogu a meditovať, venovať sa viac práci s intuíciou a čistením energií a celkovo som začala riešiť úplne iné veci ako dovtedy. Zmena v myslení a nastavovaní života sa nedá opísať len tak, takú zmenu treba naozaj zažiť.

KURZ SILVOVEJ METÓDY ZAUJAL AJ MŇA, ALE TY SI OBJAVILA AJ NIEČO INÉ…

Spravila som si viaceré medzinárodné certifikáty nielen v súvislosti so Silvovou metódou (kontrola a ovládanie vedomia na zlepšenie života pomocou rôznych cvičení a techník používaných v hladine alfa a théta), ale aj v oblasti NLP (neurolingvistické programovanie) a dynamickej meditácie. Začala som intenzívne pomáhať ľuďom meniť ich presvedčenia, zlozvyky, návyky a celkovo im pomáhať v rozvoji v rôznych oblastiach života. Ale čo ma teší najviac, naučila som sa ako jednoducho odblokovať uviaznuté emócie a ako sa zbaviť psychickej záťaže a rôznych nánosov, ktoré sa mi vytvorili počas života alebo sa preniesli na mňa z niekoho iného. V súčasnosti sa venujem intenzívnemu transformačnému a emočnému koučingu individuálne s klientkami a nepretržite podporujem členky v Škole šťastia, ktorým záleží na napredovaní a rozvíjaní svojho nekonečného potenciálu.

SI ZAKLADATEĽKOU SPOMENUTÉHO PROJEKTU S NÁZVOM „ŠKOLA ŠŤASTIA“.

Škola šťastia je online vzdelávacia platforma a otvorila som ju v januári 2019. Je to vlastne online transformačný klub pre ženy. V Škole šťastia môžete dopriať svojmu srdcu naozajstnú lásku a radosť, mysli pravidelnú inšpiráciu a motiváciu, telu prirodzenú vitalitu a energiu a duši citeľné odľahčenie a osvietenie. Určená je ženám, ktoré chcú mať viac energie a vášne pre svoju prácu, túžia sa oslobodiť od starých záťaží a naučiť sa spoľahnúť na svoju intuíciu,  

pritiahnuť si úspech v akejkoľvek oblasti života a dosiahnuť harmóniu so sebou a ostatnými ľuďmi.

V TVOJEJ ŠKOLE ŠŤASTIA SOM NAŠLA VEĽA ZAUJÍMAVOSTÍ, NAPRÍKLAD EMOČNÝ DETOX® V OSOBNEJ A PRACOVNEJ OBLASTI.

Ak máte pocit, že vás vnútorne niečo ťaží a neviete, čo to je a neviete sa toho zbaviť, ak sa vám opakujú rovnaké situácie a trápite sa, čo s tým alebo ste sa ocitli v slepej uličke a už jednoducho neviete ako ďalej, tak vďaka Emočnému detoxu môžete objaviť odpovede na otázky, ktoré ste si nikdy predtým nepoložili a pritom zásadne ovplyvňujú váš život. Môžete

doslova oslobodiť svoju dušu od starých záťaží, ktoré vám dennodenne ovplyvňujú život a posunúť kvalitu svojho života na úplne inú úroveň. EMOČNÝ DETOX® obsahuje vyše 20 rôznych hlbokých transformačných odblokov na témy: Vzťahy, Komunikácia, Kariéra a Prosperita. Postupne pribúda 1x mesačne ďalší odblok na témy navrhnuté členkami školy.

TRANSFORMAČNÉ TEMATICKÉ ONLINE KOUČINGY

Každý mesiac naživo vysielam 60-minútový tematický online koučing a podporujem všetky členky školy v tých témach, s ktorými si momentálne nevedia poradiť. Výborné je to, že vysielanie koučingu môžu sledovať z pohodlia domova cez internet a majú tiež priestor naživo sa zapojiť do diskusie a získať odpovede na svoje otázky. Môžu sa jednoducho bez obáv spýtať na čokoľvek, čo ich trápi a to v prostredí, ktoré je podporné a priateľské.

MEDITÁCIE A KREATÍVNE VIZUALIZÁCIE

Každý mesiac je sprístupnená nová transformačná meditácia alebo kreatívna vizualizácia na programovanie pozitívnych výsledkov v rôznych oblastiach života.

VESMÍRNE ODKAZY

Členky školy majú každý týždeň prístup k novým Vesmírnym odkazom, čiže k pravidelnej energetickej predpovedi, ktorá ich nasmeruje v tom, čo môžu spraviť, aby zlepšili svoje vzťahy, naladili sa na prosperitu vo všetkých oblastiach života, aby kariérne rástli a boli vitálne.

PODPORNÝ KRUH INŠPIRATÍVNYCH ŽIEN – tzv. „bútľavá vŕba“

V Škole šťastia máme diskrétnu diskusiu, do ktorej prispievajú len členky školy. Môžu si tu nájsť nové chápavé priateľky, spolu sa rozvíjajú a vzájomne podporujú a majú tu aj moju osobnú podporu a možnosť nasmerovania, čo inde, okrem individuálnych koučingov s klientkami, neposkytujem.

TO ZNAMENÁ, ŽE V ŠKOLE ŠŤASTIA NIE JE ŽIADNA ŽENA NA SVOJE PROBLÉMY SAMA…

Keď si ktorákoľvek žena nevie s niečím poradiť alebo sa na niečom zasekne, prípadne potrebuje „nakopnúť“, napíše do diskusie svoju žiadosť o podporu. Je to niečo, ako keby ste mali svojho osobného kouča priamo poruke. V škole šťastia vždy poradíme a odpovedáme na všetky otázky. Jednoducho robíme všetko pre to, aby sa každá žena mohla vo svojom živote a v témach, ktoré rieši, posunúť čo najskôr vpred.

 PONÚKAŠ AJ 30-DENNÚ VÝZVU O 60 MINÚTOVÚ KONZULTÁCIU S NOROU ŠULÍKOVOU.

Každý mesiac sa môže každá členka zapojiť do špeciálnej motivačnej výzvy, v ktorej môže vyhrať 60-minútovú individuálnu telefonickú konzultáciu so mnou a tak sa ešte rýchlejšie pohnúť v oblasti, ktorú v škole rieši.

VIEME, ŽE VŠETKO JE ENERGIA, ALE PREČO JE DÔLEŽITÉ PREVZIAŤ ZODPOVEDNOSŤ ZA SVOJU ENERGIU?

Keď sa aktívne zameriame na to, že si zvolíme energiu lásky namiesto energie strachu, tak sa náš život veľmi zmení. Keď sme si vedomé toho, ako si svoju energiu chrániť a očisťovať, veľmi rýchlo zbadáme, o koľko viac sily máme pri rozličných situáciách v našom živote. To je priam extrémne dôležité, pokiaľ si chceme do života priťahovať dobré vzťahy, prosperitu a vitalitu. Prvým predpokladom je, že prijmeme všetko tak, ako nám to Život ponúka.

A AKO SI MÔŽEME PRITIAHNUŤ DO SVOJHO ŽIVOTA ZÁZRAKY?

Naozajstné zázraky sa začnú diať, ak pochopíme tajomstvá hĺbky našej mysle a duše, ktorú treba odľahčiť od rôznych nánosov. Pozývam vás nahliadnuť do vydania online magazínu OD SRDCA, ktorý je oslavou a poďakovaním za všetko, čo sme v uplynulom roku vytvorili, kam sme smerovali energiu, čo všetko sa podarilo a aké zázraky nám spestrili život. Je takým poohliadnutím sa za všetkým, čo nám urobilo radosť. Dozviete, že rok 2020 charakterizuje číslo „4“, ktoré má v sebe veľmi silnú energiu ovplyvňujúcu každého z nás. Toto číslo je totiž číslom zhmotňovania túžob v realite a je to tiež číslo stability. V magazíne si môžete prečítať aj rozhovory na rôzne témy, napr. Aký vplyv majú naše emócie na naše zdravie – odborný pohľad lekárky Nadi Šoltýsovej, biolekárky špecializujúcej sa na energetickú medicínu.

V ROKU 2016 SI VYDALA TLAČENÝ DIÁR „DENNÍK SNOV“.

Denník snov je viac ako iba obyčajný zápisník alebo diár. Nesie v sebe cenné know-how ako jednoducho interpretovať svoje sny, pochopiť ich význam a zlepšiť si kvalitu každodenného života. Sú v ňom rozpísané tieto témy:  Stručná história snov … Tipy pred spaním … Tipy po prebudení … Detailný návod ako jednoducho analyzovať vaše sny … Ukážka analýzy sna … Index snov … Priestor na analýzu vašich 50-tich snov.

PREZRADÍŠ NÁM SVOJE SNY A TÚŽBY?

Veľmi ma napĺňa cestovanie do rôznych kútov sveta, takže určite by som chcela počas svojho života vidieť a zažiť čo najviac. Každý deň je podľa mňa stvorený na zázrak, keď ho človek chce uvidieť. A preto si aj jednotlivé túžby a sny plním každý deň. Niekedy v menšom množstve, inokedy vo veľkom. Netreba čakať na zajtra, pretože zajtrajšok nemusí prísť a večné odkladanie niečoho na neskôr sa môže skončiť nezrealizovaním. Preto neustále pripomínam sebe a ženám, s ktorými spolupracujem, aby na to mysleli a dopriali si radosť, hoci len takú menšiu, ale každý deň. Či už materiálnu alebo nemateriálnu, napríklad vo forme rôznych zážitkov. Aby mysleli aj na seba a išli za tým, po čom ich duša „piští“.

KTORÝ CITÁT JE TVOJ OBĽÚBENÝ?

„Daj každému dňu šancu, aby stal najkrajším dňom tvojho života.“ Mark Twain

STÁLE ŤA BAVÍ ČÍTANIE KNÍH?

Čítanie kníh je odjakživa moja „pasia“ a mám naozaj „veľkú spotrebu“. Bežne prečítam aj 2-3 knihy týždenne a sama sa často čudujem, ako to pri svojej pracovnej vyťaženosti stíham. Čítam predovšetkým odbornú a motivačnú literatúru, biznisovú a marketingovú literatúru a v poslednom čase aj beletriu a romány, aby som mohla úplne “vypnúť” a zrelaxovať sa.

KNIHY NIELEN ČÍTAŠ, ALE AJ PÍŠEŠ, VŠAK?

V roku 2017 som vydala knihu Šťastie na dosah. V škole nás učili toho veľa, ale to, ako sa cítiť šťastne, nás neučili. Asi každý z nás hľadá v živote šťastie a veľmi po ňom túži. Kniha Šťastie na dosah vás nabije novou energiou, zharmonizuje život a vyprovokuje vás k vytúženej zmene. Preto je skvelým sprievodcom pre všetkých, ktorí sa chcú cítiť šťastne a túžia viesť spokojný a naplnený život. Ponúka prvý krok k oslobodeniu sa od starých a nefunkčných návykov a otvára nové možnosti na tvorenie svojho vlastného príbehu. Prezrádza to aj podnadpis knihy: Staňte sa najšťastnejším človekom, akého poznáte.

VĎAKA TEBE, NORIKA, MÁM AJ JA KNIHU ŠŤASTIE NA DOSAH A MÔŽEM POTVRDIŤ, ŽE NAOZAJ POMÁHA VNÚTORNE RÁSŤ POMOCOU RÔZNYCH TECHNÍK, TIPOV A PRÍKLADOV.

Táto moja kniha je interaktívna, čitateľky si môžu do nej zapisovať poznámky, nápady a riešenia. Je to v podstate akýsi sprievodca na ceste za naším šťastným Ja. Prvá časť knihy má názov „Na koľko šťastia je nastavená vaša hlava“ a sú v nej články: Čo ovplyvňuje rozhodnutia v našom živote, Ako cítiť viac lásky, Prečo nie sme šťastní, Ako žiť život podľa vlastných predstáv a veľa ďalších. V druhej časti s názvom „Vaša osobná továreň na šťastie“ nájdete články: Objednávka túžby, Ako si pritiahnuť úspech v akejkoľvek oblasti svojho života, Ako mať viac energie zo života, Ako dôverovať svojej intuícii, Ako pochopiť iných ľudí a mnohé iné.

KNIHA ŠŤASTIE NA DOSAH JE PRE KAŽDÉHO, KTO CHCE CÍTIŤ VIAC A VIAC ŠŤASTIA KAŽDÝ DEŇ?

Áno a najmä pre toho, kto verí, že náš život môže byť naplnený šťastím a každodennými zázrakmi. Dôležité je pochopiť týchto šesť princípov: 1. Šťastie si zaslúžite, 2. Na šťastie sa musíte nastaviť, 3. Šťastiu sa dá naučiť, 4. Zmena myslenia = Nové príležitosti, 5. Rozdávajte šťastie a dostane sa vám ho viac, 6. Správne načasovanie na šťastie.

PATRÍ K TVOJIM ZÁĽUBÁM AJ HUDBA?

Hudbu väčšinou počúvam pri obede, večeri, pri varení, upratovaní a celkovo takmer v každej voľnej chvíli. Nedokážem povedať konkrétne, ktorá skladba alebo interpret sú mojimi najobľúbenejšími, ale často si púšťam retro funky, šansóny, klasiku, jazz, filmovú hudbu…

NORIKA, AKÚ ŽENU SI PREDSTAVUJEŠ POD POJMOM „MAGICKÁ“?

Magická žena je podľa mňa žena, ktorá má podmanivé čaro osobnosti a dokáže inšpirovať iných. Je to žena, ktorá je autentická, má prirodzené sebavedomie a je radosť nachádzať sa v jej prítomnosti. Podľa mňa, každá žena môže byť magickou, ale dôležité je najmä to, aby si ona sama dovolila byť takou ženou.

Archív apríl - jún 2020, napísala: Mgr. Elenn Waltersteinová