Ezoterika

Prečo nám Vesmír zošle choroby? Ochorenie žalúdka

30. júna 2021

Alebo inak povedané…

duchovná príčina našich ochorení

 

Milí priatelia, čoraz častejšie sa na sedeniach na mňa obraciate s otázkami typu: „No, ale prečo som ochorel/-a na toto?“, „Prečo mám myómy na maternici?“, „Ako sa to stalo, že mám zápal žalúdka, veď sa stravujem priam ukážkovo?“, Ako je to možné, že mi zistili onkologické ochorenie, keď ja meditujem, nejem mäso, nefajčím a nepijem žiaden alkohol?“

Áno, choroba vás môže navštíviť v ktoromkoľvek okamihu vášho života a niekedy je to vyslovene zo dňa na deň. A vy vtedy začnete hľadať príčiny, dôvody, odpovede. Až vtedy, keď sa už niečo stane, chcete vedieť, čo s tým urobiť. Lenže vtedy už môže by neskoro! A práve toto „neskoro“ je jedným z dôvodov, prečo by som vám rada priblížila jestvujúce prepojenie medzi dušou a fyzickým telom, čiže tým telom, ktoré choroby postihnú.

No začiatok celého toho procesu je vo vašej duši. Tam sa to všetko začína a tam musíte nazrieť, ak túžite po prežití života bez ochorení, či už menej vážnych alebo i tých najhorších. Dnes sa pozrieme na duchovnú príčiny jedného z pomerne bežných, ale vôbec nie ľahkých ochorení – ochorenia žalúdka.

 Ochorenia žalúdka

Ak by sme počuli, čo nám naše telo o žalúdku rozpráva, potom by sme sa dozvedeli príbeh o prijímaní a dávaní. O radosti a smútku. Príbeh o tom, ako pozeráme na situácie, ktorými sú pretkané naše dni, ako sa s nimi vysporiadavame alebo ich zatláčame do úzadia. Vypočuli by sme si slová o tom, prečo trpíme vo vzťahoch alebo, akú veľkú radosť nám spolužitie s inými ľuďmi prináša.

Áno, priatelia! Keby váš žalúdok vedel hovoriť, presne to by ste sa dozvedeli. Pravdaže, tento výnimočný vnútorný orgán nevie rozprávať. Ale i tak ho môžete „počuť“. Jeho slovami je bolesť. Kŕče. Vracanie. Nervozita. Pálenie záhy. No môže to byť tiež pocit pokoja. Ľahkosti. Závisí len od vás, či budete „hlas“ žalúdka počuť v negatívnom zmysle alebo pozitívnom. Všetko, čo sa vám udeje, je priamo spojené so žalúdkom. Najmä to, ako prijímate svoj život, ľudí a situácie. Niektoré veci dokážete stráviť, iné zase nie. Poznáte to – vtedy si vravíte – zase mám dnes zlé trávenie. Prežívate stres v robote či konflikt vo vzťahu a zrazu je vám akosi nedobre, možno sa vám chce zvracať alebo sa vám v bruchu začala šíriť ukrutná bodavá bolesť. I to je reč žalúdka, ktorý naliehavo žiada, aby ste s tým prestali. Aby ste nezostávali v hádke s partnerom alebo pod tlakom nevraživosti od nadriadeného.

Tento orgán reaguje na všetky vaše emócie, na všetky vaše činy a nevypovedané slová. Nedokážete ho oklamať, je dokonalým detektorom každej sekundy vášho bytia. A pravdaže, na každú sekundu patrične reaguje! Preto je tak veľmi dôležité, aby ste sa naučili rozumieť tomu, čo vám žalúdok prezentuje. Ako nedokážete stráviť krivdu, tak nedokážete stráviť ani potravu. Prichádzajú bolesti, nevoľnosť, vznikajú vredy a polypy. Ak nedokážete spracovať negatívne pocity, žalúdok reaguje nutkaním na vracanie. Doslova vás žiada, aby ste to negatívne vyvrátili, dali von, odstránili. A verím, že mnohí z vás sa pokúšate dať žalúdočné problémy do poriadku, možno ste už podstúpili rôzne diéty, užívali lieky i bylinky, no stále sa vám nedarí žiť bez bolesti, vredov, nadúvania alebo ťažoby v žalúdku.

Pretože, možno stále nepočujete príčinu vášho stavu. No žalúdok vám ju iste už tisíckrát zopakoval!

Čo teda s tým?

V prvom rade – nájdite lásku k sebe samým. Ste výnimočné bytosti, ktoré si od druhých ľudí zaslúžia rešpekt a úctu. Ak to tak nie je, potom bude chyba vo vás, nie v okolí. Pokiaľ sa podceňujete, budú to robiť aj vaši blízki. Ak ste neustále ústupčiví a nepresadíte si aspoň občas to, čo je dôležité pre vás – potom vás budú ľudia dehonestovať a utláčať. Samozrejme, váš žalúdok reflektuje na všetky situácie, ktoré na emočnej úrovni filtrujete. Pokiaľ nebudú pre vás prospešné alebo minimálne nejakým spôsobom priaznivé – zareaguje na ne. Negatívne, teda bolesťou, ktorá sa k vám bude vracať, aby sa z nej o pár rokov stala choroba. Naučte sa zameriavať na to, čo nedokážete „stráviť“. Krivdí vám nadriadený? Vyslovte svoj názor. Partner vás sklamal? Neduste bolesť v sebe, ale ju nahlas odprezentujte. Máte kvôli minulosti narušené vzťahy s rodičmi alebo súrodencami? Choďte do otvoreného rozhovoru a vypovedzte všetko, čo vás trápi a ťaží.

Pri liečbe ochorení žalúdka je sebaláska kľúčovým faktorom. Vtedy, keď sa na seba začnete pozerať s láskou, tak dokážete vnímať aj prichádzajúce a prebiehajúce situácie s nadhľadom a pokojom. Čiže – keď budete otvorení a pokojní, bude taký aj váš žalúdok. Nestiahne sa kŕčovitou bolesťou v očakávaní toho, že ste zase niečo nezvládli či nevedeli prekonať. Alebo, ak pôjdete v robote za šéfom kvôli hádke s kolegom a vopred si pripravíte argumenty, váš žalúdok zaregistruje, že ste vyrovnaní a plní vnútornej dôvery. A presne v tom duchu vám dá aj spätnú väzbu! Poviete nadriadenému všetko potrebné bez rozčúlenia a napätia. Váš žalúdok bude tiež v pokoji, pretože cíti a vníma, že ho chránite, že nahlas hovoríte a dávate preč ťažobu, negatíva. To je vzájomná symbióza, ktorú môžete mať. Ktorú potrebujete. Ktorú chcete.

Moji milí, začnite sa pozerať na seba a situácie vo svojom bytí s láskou. Prijímajte a dávajte lásku. Nezadržiavajte negatívne pocity či slová v sebe, ale ich dajte zo seba von. Neustupujte pred tými, ktorí vás nejakým spôsobom tlačia dole. Postavte sa a zdvihnite hrdo hlavu, pretože vy si zaslúžite len to najlepšie. A naučte sa porozumieť slovám, ktoré vám vaše telo každý jeden deň rozpráva. Pamätajte, že tie príbehy môžu byť i krásne a žiarivé…

Nech sú vaše kroky požehnané a smelé!

Archív Apríl - Jún 2020/ napísala: Zana Saluber