Ezoterika Zdravie a krása

Vyberte si ovocie podľa znamenia zverokruhu

29. mája 2023
Obrázok od Pexels z Pixabay

S príchodom jari a čoraz viac blížiacim sa letom máme prirodzene chuť konzumovať oveľa viac ovocia. Vyberte si to, ktoré je vás vhodné podľa vášho znamenia. Symboliku ovocia, ako aj rastlín a byliniek, poznali už v starovekom Egypte, Grécku i Ríme. Začnite sa ňou riadiť aj vy!

  

Baran (lat. Aries) (21. marec – 20. apríl)

Baran je prvé znamenie zverokruhu, ktoré je považované za energické a plné aktivity. Ľudia narodení v tomto znamení, preto bývajú často medzi prvými aj v iných oblastiach. Vďaka tomu sa k Baranom hodí ovocie, vnímané ako aktívne a stimulujúce:

  • ČUČRIEDKY – považované za symbol odvahy a vitality
  • BROSKYNE – symbolizujú večnú mladosť a práve pre baranov je príznačným obdobím narodenie a rané detstvo

 

Býk (lat. Taurus) (21. apríl – 20. máj)

Živel priraďujúci sa k znameniu Býka je zem. Jedinci narodení v tomto znamení, sú preto  veľmi zmyselní a milujú potešenia v každom smere. Láka ich prosperita a finančné zabezpečenie. Celkové šťastie je pre nich najväčším cieľom. K tomuto znameniu sa preto hodí ovocie, ktoré je prepojené so zemou a rovnako zmyselné ako oni:

  • HRUŠKY – predstavujú hojnosť a radosť z plodnosti zeme a zároveň symbolizujú prosperitu.

 

Blíženci (lat. Gemini) (21. máj – 21. jún)

Charakteristickou črtou pre Blížencov je komunikácia, optimizmus a energia, vďaka čomu sa k tomuto znameniu priraďuje ovocie, ktoré povzbudzuje energiu a prispieva k stimulácii a rozvoju mentálnej činnosti:

  • JABLKÁ – symbolizujú radosť a zdravie
  • CITRÓNY – predstavujúprebudenie, pozitívnu energiu a tiež silu odpudzovať negatívnu energiu

 

Rak (lat. Cancer) (22. jún – 22. júl)

Znamenie Raka je znamením silného ducha, vášne a zároveň empatie a citlivosti. Raky sú rodinne založené, je pre nich nesmierne dôležité teplo domova a ženy majú silné sklony k materstvu: vďaka čomu sa k nim hodí ovocie plné emócií a duchovnej sily:

  • PAPRIKA – pomáha stimulovať krvný obeh a podporuje vášeň a zmyselnosť, symbolizuje radosť a zdravie
  • FIGY –symbol plodnosti a hojnosti odzrkadľujúci silného ducha už od čias starých Egypťanov

 

Lev (lat. Leo) (23. júl – 22. august)

Lev je znamenie sebavedomia, odvahy a sebaúcty. Levy milujú rozkoš a zábavu, chcú si život užiť naplno. Toto znamenie stelesňuje radosť zo života, a preto sa k nemu hodí, ktoré je rovnako exotické, nápadité a majestátne:

  • MELÓN – symbol hojnosti, bohatstva, luxusu, ale aj kreativity a exotiky, ktorého červená farba je, ako symbol vášne, pre Levov typickou a obľúbenou farbou

 

Panna (lat. Virgio) (23. august – 22. september)

Panna je znamenie praktické, detailne orientované a zároveň kreatívne. Panny majú čistú myseľ a vrodenú eleganciu. Vďaka tomu sa k nim hodí ovocie, ktoré dokáže stimulovať a vyvíjať mentálne schopnosti:

  • POMARANČE – predstavujú nevinnosť a plodnosť, odzrkadľujú eleganciu znamenia Panny a symbolizujú aj všetky ďalšie vlastnosti tohto znamenia

 

Váhy (lat. Libra) (23. september – 22. október)

Váhy ovláda planéta Venuša, vládnuca láske, romantike, harmónii a priateľstvu. Váhy sú znamením rovnováhy, a preto je k nim priradené ovocie, ktoré pomáha stimulovať a zároveň evokuje veľkoleposť a lásku:

  • HROZNO –symbolizuje hojnosť a pompéznosť
  • JAHODY – farbou i tvarom pripomínajúsrdce a ich sladká chuť predstavuje sladkosť lásky

 

Škorpión (lat. Scorpius) (23. október – 22. november) 

Škorpión je znamením vášne a intenzity. Zároveň je jedným z najtajomnejších znamení, ktoré sa spája so všetkým, čo je medzi „nebom a zemou“. Práve preto sa k nemu hodí ovocie, symbolizujúce intenzitu a vášeň: 

  • GRANÁTOVÉ JABLKÁ – podľa mytológie sa granátové jablko zrodilo z krvi Adonisa – v starovekej Sýrii a Fenícii bol pôvodne bohom plodnosti, v gréckej mytológii bol mužskou obdobou bohyne Afrodity (gréckej bohyne lásky) a bol i symbolom kolobehu života a smrti v prírode – vďaka čomu bolo granátové jablko pasované za ovocie „podsvetia“

 

Strelec (lat. Sagittarius) (23. november – 21. december)

Znamenie Strelca je znamením slobody a dobrodružstva. Strelci milujú užívanie si života, ktorý si chcú poriadne okoreniť. Vďaka tomu k nim patrí ovocie odzrkadľujúce ich dobrodružného ducha:

  • HROZNO – už starogrécky a starorímsky boh vína, vinohradníctva, úrody, plodnosti a zábavy Dionýzos, nazývaný tiež Bakchos, miloval hrozno a víno pre jeho zmysluplnosť a pôžitok

 

Kozorožec (lat. Capricornus) (22. december – 20. január)

Kozorožec je znamenie zodpovednosti a úspechu. Pre Kozorožcov sú charakteristické vlastnosti, ako odhodlanie, vedomosti, neustála práca na seba a zlepšovanie sa. Často však podliehajú pokušeniam. Práve preto je ich symbolom ovocie, ktoré toto všetko predstavuje:

  • JABLKÁ – biblický symbol poznania a vedomostí, no zároveň aj pokušenia

 

Vodnár (lat. Aquarius) (21. január – 19. február)

Obdobie znamenia Vodnára spadá do veľkej zimy a čakania príchodu jari. Je znamením inovácie, originality a vytrvalosti. Vodnári v sebe majú silu, o ktorej však často sami nevedia, preto potrebujú ovocie, ktoré ju v nich prebudí:

  • SLIVKY – podľa čínskej mytológie slivky predstavujú vytrvalosť potrebnú na prežitie obdobia zimy a vítanie prichádzajúceho tepla, zároveň sú zdrojom sily, ktorá sa vo Vodnároch ukrýva a ktorú v sebe potrebujú odhaliť

 

Ryby (lat. Pisces) (20. február – 20. marec)

Znamenie Rýb uzatvára zverokruh. Sú znamením emócií a citlivosti, predstavujú trvalé putovanie duše a múdrosti, ktorá k nim prichádza ruka v ruke so starobou, preto je pre ne typické ovocie, vystihujúce ich charakteristiku:

  • ČEREŠNE – symbol nesmrteľnosti a obnovy života

 

ZunaS