Zdravie a krása

Nezanedbávajte starostlivosť o vaše vlasy po farbení

23. marca 2022

Starostlivosť o vaše vlasy je základom úspechu pre dosiahnutie ich zdravia, lesku a nádherného vzhľadu. Obzvlášť pokiaľ vaše vlasy zaťažujete pravidelným farbením, ich kvalita môže rapídne klesať, čo spôsobuje napríklad problémy s vypadávaním vlasov, či lámaním končekov. Keďže vlasy predstavujú základ nášho vzhľadu, tieto problémy sa potom často odzrkadľujú aj na našom sebavedomí. Ako sa starať o farbené vlasy a dodať im potrebnú starostlivosť?

 
 

Farbenie vlasov môže byť aj šetrné

Ak chcete vaše farbenie vlasov viesť v šetrnejšej forme, základom je výber kvalitnej farby na vlasy. Vyhýbajte sa čisto peroxidovým farbám a farby na vlasy používajte vždy podľa návodu. Šetrnejšia k vlasom môže byť aj návšteva kaderníka, aj keď tá nie je veľmi šetrná k vašej peňaženke. Kaderníci používajú vysokokvalitné profesionálne farby na vlasy a tiež vedia čo robia, takže ak na to máte prostriedky uprednostnite takýto typ farbenia.

Vysokokvalitné profesionálne farby na vlasy si však viete kúpiť aj v rôznych predajniach, avšak často treba siahať možno po cenovo náročnejších kúskoch. Aj napriek tomu je tento spôsob farbenia cenovo dostupnejší ako návšteva kaderníka, aj keď je možné, že budete potrebovať pri farbení pomôcť. Základom je vedieť si správne vybrať. Medzi populárne značky farieb na vlasy patrí napríklad Schwarzkopf, Loreal, či Syoss.

Starostlivosť po farbení

Maska na vlasy je asi najdôležitejším komponentom, ktorý by ste jednoznačne mali zaradiť do vašej starostlivosti o farbené vlasy. Medzi populárne produkty patrí ošetrujúci komplex pre farbené vlasy Olaplex, ktorý dodáva hĺbkovú hydratáciu a podporuje regeneráciu namáhaných vlasov. Maska na vlasy by sa mala používať pravidelne aspoň raz za týždeň, aby ste docielili požadovaný výsledok.

Pri bežnom umývaní má veľkú úlohu aj aplikácia kondicionéra. Vďaka nemu sa vám vlasy budú jednoduchšie rozčesávať a zároveň budú vyzerať lesklejšie a zdravšie. Pravidelná starostlivosť o vlasy pritom podporuje nielen ich vitalitu, ale aj výdrž farbenia. Okrem pravidelného umývania kvalitným šampónom a kondicionérom teda nezabúdajte aj na masku na vlasy.

K bežnej starostlivosti patrí aj pravidelné strihanie, ktoré podporuje rast a vitalitu vlasov. Do vašej rutiny pri starostlivosti o farbené vlasy určite zaraďte aj používanie výživných olejov. Farby na vlasy totiž môžu oslabovať končeky vlasov. Oleje ich vyživujú a rovnako im dodávajú lesk a nádhernú vôňu. Oleje je však potrebné vždy aplikovať až na záver akýchkoľvek úprav, pretože v kombinácii s teplom môžu spôsobiť viac škody ako úžitku.