Novinky

Ženská krása ukrytá v úžasných obrazoch. Piačka

14. októbra 2022

Je to umelec s nežnodrsnou poetikou. Maliar a ilustrátor s úžasnou fantáziou a pozorovacím talentom. Do svojich obrazov vie štetcom votkať podmanivú silu emócií a príbehov. Ženskú krásu, nehu, či jemnú erotickú provokatívnosť.
Igor Piačka je významný slovenský výtvarník, ilustrátor, maliar, grafik a tvorca poštových známok. A práve jeho tvorbe je venovaná kniha s jednoduchým názvom Piačka. Je to luxusné vydanie o tvorbe autora, ktorý sa presadil aj v zahraničí a získal viacero ocenení.

Pozrite si VIDEOreportáž z uvedenia knihy Piačka:

„Kresba je skeletom mojej tvorby, ale maľba je telom a farba krvou v cievach,“ tvrdí Igor Piačka.
Kniha o jeho tvorbe vyšla v limitovanom náklade 100 výtlačkov v unikátnej väzbe z plexiskla a kože, to celé doplnené dreveným stojanom. Kniha je v slovenčine a angličtine, priložený je unikátny aršík známok podpísaný autorom + dve originálne grafiky.

Samotná kniha je exkluzívne spracovaná.
Väzba je šitá bavlnenou niťou, spevnená koženým kapitálikom, razba transparentnou fóliou, reliéfna razba a dve lacetky. Každý výtlačok je ručne viazaný v kníhviazačskej dielni Richard Mayer v Esslingene. Vytlačený štvorfarebne na papieri Symbol Tatami White 135 g/m², v tlačiarni TBB, a.s., Banská Bystrica. A každý výtlačok je ručne číslovaný kaligrafom.

Knihu Piačka si môžete objednať iba na LuxusnáKnižnica.sk.

IGOR PIAČKA je umelec s nežnodrsnou poetikou.
Ani po rokoch neprestáva prekvapovať svojou  obdivuhodnou usilovnosťou, pracovitosťou a nevyčerpateľnou fantáziou. Tento stále chlapčensky pôsobiaci muž s nežnodrsnou poetikou svojich diel priťahuje rovnako mužského i ženského pozorovateľa, detského i dospelého vnímateľa. Každá jeho dokonale stvárnená bytosť na obraze či ilustrácii má vlastné miesto, poslanie a posolstvo. Absolútnu dokonalosť človek nemôže dosiahnuť, priblížením sa k dokonalosti však vzniká neodolateľná príťažlivosť, povedal niekto z múdrejších. Taká je aj tvorba a osobnosť Igora Piačku – takmer dokonalá a príťažlivá.

Milan Buno, knižný publicista

Piačka: https://www.luxusnakniznica.sk/piacka/
Video: https://youtu.be/TdirhHw9pEk