Zdravie a krása

Nemáš si čo obliecť? Burzoblšák je späť!

4. júna 2021

Ideálna príležitosť na socializáciu

Júnový Burzoblšák by nebolo možné zorganizovať bez prísnych hygienických opatrení, o ktorých si môžete prečítať nižšie. Skúsenosť zo septembra 2020, kedy sa toto podujatie konalo za prísnych hygienických opatrení, jasne naznačila, že opatrenia sú správne, no hlavne účinné. Inak to nebude ani túto sobotu. Organizátori dohliadnu na ich dodržiavanie a vy si tak budete môcť vychutnať kúsok veľmi chýbajúcej spoločnosti komunitného ducha.

 

Nákupy za najlepšie ceny v meste

Neviete sa dočkať, že si kúpite čosi pekné? Originálny kúsok oblečenia, jedinečný hanmade výrobok alebo stratený poklad z babkinej povaly? Burzoblšák ponúka naozaj širokú škálu možností. Okrem oblečenia, rôznych úžitkových predmetov, umenia či zaujímavých retro platní tu nájdete aj kvety, zeleninu, ovocie a občerstvenie v podobe domácich koláčikov či sirupov za ceny, aké nikde inde nenájdete. Atmosféra Burzoblšáku je však na nezaplatenie! Preto ju musíte zažiť na vlastnej koži.

 Ekologický spôsob nakupovania

Pomalá móda, udržateľnosť, uvedomelé nakupovanie a ochota „dať veciam druhú šancu“. To sú základné piliere tohto jedinečného blšieho trhu, bez ktorých by sa vytratila esencia tohto podujatia. Každý ekologicky uvedomelý človek súčasnosti si veľmi dobre uvedomuje, že slow a second hand fashion sú budúcnosťou módneho priemyslu. Ak si chcete užiť pokojnú atmosféru komunity bez masového šialenstva v nákupných centrách, rozhodne odporúčame práve toto komunitné podujatie.

Podpora tých, ktorí pomoc potrebujú

Čo by to bol za Burzoblšák, keby v jeho réžii chýbala pomoc slabším. Organizátori budú už tradične prispievať na dobrú vec. A síce, podporu znevýhodnených skupín ľudízvieracích útulkov. Ako môžete prispieť vy sami? Úplne postačí, ak si zakúpite akýkoľvek výrobok s logom Burzoblšáku a prispejete tak priamo útulkom pre zvieratá alebo po skončení podujatia darujete oblečenie ľuďom v núdzi, ktorí vašu pomoc skutočne potrebujú.

Premiérový letný Burzoblšák

Organizátori si pre vás pripravili aj jedno obrovské prekvapenie. Po prvýkrát v histórii tohto komunitného podujatia sa budú konať Burzoblšáky počas letných prázdnin! Takto si môžete aspoň čiastočne vynahradiť tie, ktoré boli v dôsledku pandémie zrušené. Nevieme, ako vy, ale my si ich za žiadnych okolností nenecháme ujsť.

Základné hygienické opatrenia

Celý priebeh komunitného podujatia bude podriadený dodržiavaniu prísnych hygienických opatrení nariadených ÚVZ SR a RÚVZ SR. Vstup na Burzoblšák bude regulovaný na 250 ľudí v interiéri a 500 ľudí v exteriéri. Vstup do areálu školy bude umožnený len cez prednú bránu z ulice Drieňová. Aktuálna predpoveď počasia na sobotný Burzoblšák, ktorý sa bude konať 5.6.2021, je priaznivá. Preto organizátori veria, že sa bude konať vonku.

Vstup a pobyt na podujatí Burzoblšák bude umožnený len s prekrytými hornými dýchacími cestami respirátorom v exteriéri aj interiéri. Pri vstupe do priestorov, a taktiež v priestoroch pri zóne s občerstvením, bude zaistený dávkovač na alkoholovú dezinfekciu rúk. Každý účastník komunitného podujatia by mal zároveň dbať na dodržiavanie 2-metrových rozostupov. O ďalších opatreniach sa dočítate priamo na facebook stránke Burzoblšáku.

Organizátori pevne veria, že si v dodržiavaní pravidiel budeme všetci pomáhať a vzájomne si pôjdeme príkladom.

Ďakujeme, že budeme zodpovední a tešíme sa na stretnutie už túto sobotu 5.6.2021 v priestoroch Základnej školy Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Ružinove.

www.burzoblsak.sk/trh
www.facebook.com/burzoblsak
www.instagram.com/burzoblsak