Zdravie a krása

Prečo vynechať umývanie tváre teplou vodou?

5. mája 2023

O vzhľade a zdraví pleti do veľkej miery rozhoduje ranná rutina. Ak budete dodržiavať naše tipy a triky, ktoré ráno nezaberú žiadny extra čas, dostanete odmenu v podobe sviežej tváre.

 

Alfou a omegou zdravej pleti je dostatočná hydratácia zvnútra a správna starostlivosť zvonka. Deň preto treba začať pohárom vody. Ešte väčšiu službu pleti urobíte, najmä ak už nemáte dvadsať, keď si doprajete aj kyselinu hyalurónovú na pitie napríklad HYALURMED.

Telu doprajete tekutiny a navyše extra dávku hydratácie.

 

Kúpeľňová rutina

Bez ohľadu na typ pleti, ktorej, samozrejme, treba starostlivosť prispôsobiť, je prvým krokom rannej rutiny jemné čistenie. Cieľom je odstrániť baktérie a ďalšie nečistoty, ktoré sa na pleti nahromadili počas noci.

Skôr však ako siahnete po toniku, ktoré je určené na vyrovnanie PH pokožky, tvár si umyte vodou. STUDENOU. Teplá je príjemná na pocit, ale má niekoľko negatívnych vplyvov na pleť.

Zaručene ju vysušuje, pretože z nej odstraňuje prirodzené ochranné oleje. Studená voda nemá taký účinok a vďaka svojej nižšej teplote pomáha pleť prekrviť.

 

Teplá a jej vplyv na upchaté póry

Teplá voda stimuluje tvorbu kožného mazu, čo môže viesť k upchávaniu pórov a problémom s vyrážkami. Naopak, studená prípadné poškodenia kože, vyrážky a akné nedráždi a neprovokuje vznik nových.

Tretí negatívny vplyv teplej vody a dôvod, prečo by sme ju z rannej rutiny v starostlivosti o pleť mali vynechať, je pôsobenie na krvný obeh. Kým teplá voda môže viesť až k opuchom, studená ich odstraňuje a podporuje správnu cirkuláciu krvi. Prekrvená a hydratovaná pleť vyzerá zdravo a sviežo.

 

Záverečná rutina

Po umytí tváre studenou vodou si ju treba jemne osušiť uterákom. Ten na tvár iba prikladáme, nešúchame si ním pokožku, pretože píling nie je súčasťou rannej rutiny.

Čo však pleť ráno určite potrebuje, to je tonikum na vyrovnanie pH. Nasledujúcim krokom by mala byť správna výživa, ktorú poskytne sérum s kyselinou hyalurónovou s ďalšími potrebnými vitamínmi002E

Nezabúdame ani na krk a dekolt – považujú sa za súčasť tváre a zaslúžia si dôkladnú starostlivosť.

Ráno zavŕšime vhodným očným krémom, keďže pokožka okolo očí je mimoriadne jemná a citlivá. Posledným úkonom je dávka hydratačného krému s UV filtrom, ktorý aplikujeme aj na krk a dekolt.

 

V tejto fáze si môžete, ale aj nemusíte dať mejkap. Pretože pleť je krásna a svieža sama osebe.